skip to Main Content

Run Bike Run

De Run Bike Run is een van de oudste onderdelen van de Melbuul’ndagen en mag dan ook zeker niet ontbreken. Al sinds 1991 starten jaarlijks honderden sporters aan de startlijn en is het uitgegroeid tot één van de vaste onderdelen van het bruisende weekend. Zaterdagmiddag wordt het Dorsetplein tijdelijk omgedoopt tot start- en finishplaats waar de lopers zullen starten en finishen. ’s Middags zal eerst de jeugd van start gaan, waarna de volwassen individuen en teams volgen.

Parcours
Het parcours verschilt natuurlijk per leeftijdsgroep. De allerkleinsten zullen eerst 0.8 km lopen, 6.7 km fietsen en sluiten af met 1.3 km lopen. De lange jeugdwedstrijd begint met 1.9 km hardlopen, daarna zullen ze 12 km op de fiets afleggen om vervolgens nog eens 2.1 km te hardlopen.

De volwassen starten, net als bij de jeugd, op het Dorsetplein. Vanaf hier leggen ze 6.7 km af die gaat via de tunnel naar de Stroom Esch, rond de vijver en weer terug naar het plein. Bij de wisselzone op de Stroom Esch zullen ze verder gaan op de fiets: een route van 30 km langs Weerselo en Hertme. Het laatste gedeelte zullen ze wederom hardlopen wat in totaal uitkomt op 5.2 km. De finish vindt ook plaats op het Dorsetplein.

Voor meer informatie over de Run Bike Run kunt u terecht op https://rbrborne.nl/

25 augustus 2019

16.00 uur

Dorsetplein

Back To Top