Ga naar hoofdinhoud

Run Bike Run

Tijdens de Melbuul’ndagen wordt op zaterdag 27 augustus voor de 30e keer de OCON Run-Bike-Run Borne gehouden. Bij deze duathlon moeten de volwassen deelnemers eerst 6,8 km hardlopen, daarna 30 km fietsen en tenslotte 4,9 km hardlopen voor ze finishen op het Dorsetplein. Is dit wat te veel van het goede, dan kan er ook als team worden ingeschreven. Voor de jeugd is er de Rabo Kids Run-Bike-Run: voor de oudere jeugd zijn de afstanden 2,0 km lopen, 12 km fietsen en 1,9 km lopen en voor de jongere jeugd 0,8 km lopen, 6,7 km fietsen en 1,0 km lopen.

Parcours

Het loopparcours gaat door het centrum en rond de Stroomesch vijver, het fietsparcours in het buitengebied richting Saasveld en Hertme. Het wisselen vindt plaats op de ‘Dorsvloer’. In overleg met het Melbuulncomité is besloten dit jaar het loopparcours iets aan te passen om druk op het centrum te verlagen.
De Grotestraat wordt nu gemeden, maar start en finish zijn nog altijd op het Dorsetplein, waarbij het de bedoeling is de winnaars op het muziekpodium te huldigen, goed zichtbaar voor het hele Dorsetplein.
Bijkomend voordeel voor de deelnemers is dat iedereen een persoonlijk parcoursrecord kan vestigen!

De RBR Borne is in de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot een uiterst succesvol en populair zomers evenement, volgens de deelnemers zelfs ‘De mooiste Run-Bike-Run van Nederland’. Deelnemers komen
dan ook uit het hele land – en zelfs België – naar Borne om te strijden om de podiumplekken. Maar voor de meeste deelnemers geldt de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen!

Starttijden
Korte jeugdwedstrijd: 15:55 uur
Lange jeugdwedstrijd: 15:58 uur
Volwassenen Singles: 16:00 uur
Volwassenen Duo’s: 17:00 uur

Voor meer informatie over de Run Bike Run kan je terecht op https://rbrborne.nl/

27 augustus 2022

16.00 uur

Dorsetplein

Back To Top