Ga naar hoofdinhoud

Run Bike Run

31e Run Bike Run Borne; Nederlands Kampioenschap Duathlon

Op zaterdag 26 augustus wordt voor de 31e keer de Run Bike Run Borne gehouden. Let op het aanvangstijdstip is 1 uur vervroegd!

Dit jaar is de RBR Borne – voor het eerst – het strijdtoneel van het Nederlands Kampioenschap standaard duathlon. Naast het NK overall, nemen alle individuele deelnemers deel aan de zogenaamde AgeGroupKampioenschappen (AGK). In leeftijdsgroepen van vijf jaar wordt gestreden om de nationale duathlon titel. Dit is dus dé kans om Nederlands Kampioen te worden! Het NK geldt alleen voor de individuele volwassen wedstrijd. De teamwedstrijd blijft als vanouds.

Het is in al die jaren uitgegroeid tot een uiterst succesvol en populair zomers evenement, waarbij lopers en fietsers uit Borne en omgeving strijden om de podiumplekken maar ook om er een eigen persoonlijke prestatie neer te zetten. Bij deze duathlon moeten de deelnemers eerst 6,8 km hardlopen, daarna 30 km fietsen en tenslotte 4,9 km hardlopen voor ze finishen op het Dorsetplein.

De jeugdwedstrijd is bestemd voor jongeren tussen 12 en 15 jaar. De afstanden zijn 0,8 kilometer lopen, 6,7 kilometer fietsen en 1,9 kilometer lopen. De jeugd start als eerste om 14:55 uur, vlak voor de individuele wedstrijd (15:00 uur de heren en om 15:05 de dames) van de senioren. De teamwedstrijd start om 16:00 uur.

Er wordt op alle niveaus meegedaan. Vooral dankzij de teams is de Run Bike Run Borne een relatief laagdrempelig evenement. Een stuk lopen of een stuk fietsen is immers nog wel een keer te doen. Maar de Run Bike Run Borne kent ook de nodige competitie. Het evenement is door de jaren heen uitgegroeid tot een wedstrijd met landelijke uitstraling, waar zowel regionale als nationale toppers graag aan de start staan. De start en finish zijn op het gezellige Dorset plein in het centrum van Borne.

Inschrijven kan via info@rbrborne.nl of kijk op de website www.rbrborne.nl.

Starttijden

  • Jeugd: 14:55 uur
  • Individueel: 15:00 uur heren; 15:05 uur dames
  • Teams: 16:00 uur

26 augustus 2023

14:45 uur

Dorsetplein

Back To Top