Ga naar hoofdinhoud

Het feest gaat door!

Melbuul’ndagen 2017 gaan door. Dat is de boodschap die zowel het Melbuul’nbestuur als de gemeente Borne gezamenlijk wil overbrengen op de Bornse gemeenschap. Beide partijen gingen onlangs met elkaar in gesprek naar aanleiding van onduidelijkheden betreffende het aangepaste evenementenbeleid.

Het aangepaste beleid leek de organisatie van de Melbuul’ndagen onvoldoende ruimte te bieden om invulling te geven aan het jaarlijks terugkerende feest. Naar aanleiding van diverse geluiden
in zowel de lokale als regionale media is het bestuur van de Melbuul’ndagen door burgemeester Welten uitgenodigd om opnieuw met elkaar in gesprek te gaan.

Gemeente Borne heeft altijd de bedoeling gehad bestaande evenementen met het aangepaste beleid te kunnen behouden. Het nieuwe evenementenbeleid is gemaakt met de bedoeling om duidelijkheid te scheppen voor alle partijen.

Die duidelijkheid is er na het gesprek tussen beide partijen. De geluidsnormen waaraan de Melbuul’ndagen moeten voldoen blijven ongewijzigd ten opzichte van de afgelopen jaren. De tekst in het evenementenvergunningen beleid zal daar waar nodig worden verduidelijkt. Op basis daarvan kan de organisatie haar taken met een gerust hart voortzetten en gaan de Melbuul’ndagen 2017 gewoon door.

Back To Top